És mennyiben állt meg? Gyári tárcsa?
És mennyiben állt meg? Gyári tárcsa?
Nem gyári. Japán, utángyártott (azt hiszem japanparts). Az érdekes, hogy a rendszerben el van csúszva az összes kocsi. A 3. gen-re a 282 mm-es első hűtött tárcsákat adja, ez volt a tévedés oka. A 4. gen 300 mm-t kellett rendelni és az volt jó. 70e-t fizettem motorolajért, összes szűrőért (lég, benzin, pollen, olaj), első betétekért, a pár tárcsáért, ezek cseréjéért, illetve a váltóolaj cseréjéért, igaz azt én vettem meg.
Van viszont egy problémám, ami már a tárcsacsere előtt megjelent. Ha sebességbe rakom a kocsit és gázt adok, akkor a jobb első kerék irányából egy erősebb kattanás, mintha egy ping-pong labda erősebben egyet pattanna, hallható. Ha irányt váltok, azaz mondjuk előremenetből hátramenetbe kapcsolok, akkor megint hallható egyszer. Csak kívülről, bent semmi. Féltengely csuklóra gyanakodtam, de kanyarodáskor nem teszi, volt ugyan valami szutyi a porvédőn, illetve a felni belsejében, de túl soknak tűnt, mintha felvert volna valamit. Letisztítottam, kereket teljesen kiforgatva körbe tekertem, hogy végig feszüljön a porvédő, sehol egy sérülés rajta, így tényleg nem onnan jöhetett. Persze most egy hétig várok vele, ha még is megint olyan lesz, akkor lehet egy nagyon pici sérülés is rajta. De a féltengely akkor is alászedve kellene hogy kattanjon. Több szerelő szerint is adhat ilyen hangot ki a féknyereg....Valakinek ötlete?
Utoljára módosítva: juice900 által : 2010-07-26 21:37
KA9 Vermont Green Sedan '02
Elképzelhető, hogy mégis féltengely lesz. Rendeltem és már megjött egy új porvédő (nem semmi egység csomagban adja a Honda...). Holnap kicseréljük a régit, illetve átnézzük magát a féltengely csuklót. Ha rosszabbodik a helyzet, akkor féltengely csere...
Igazából nem. Alapvetően nem zavar. Egy ennyit futott autónál, ha ennyi az összes hiba akkor csak örülök neki. És ez még csak nem is hiba, hiszen kopó alkatrész. Szép lassan megadja magát, cserélem, aztán megy ez a darab újabb 180-190e km-t. Ha valaki egyébként tud jó árat a bal első féltengely csuklóra, az szóljon.![]()
Na, szét lett szedve az eleje. A gömbcsuklónak semmi baja, majdnem színültig állt a zsírban. Semmi kottyanás, semmi kosz, semmi hiba. Azért ki lett rajta cserélve a porvédő minden kiegészítővel együtt, meg frissítve lett a zsír benne. Most rakják össze. Már csak azt nem tudom, hogy akkor mi adja ki a hangot. Mindenképp jobb elejében és kívülről jön a hang, mert oké, hogy a féltengely ki is vezethetné a hangot mondjuk a váltóból, azonban egyértelműen kívülről jön a hang. Fékcsere előtt is volt, most is van. Elvileg még a féknyeregnél lehet valami, de nem kell nyomni a féket, hogy kiadja...
Összerakták. Azóta nem csinálja. Kezd érdekes lenni. Pedig kizárólag a porvédőt és kiegészítőit cserélték. Ami fent volt gyári rajta, azon sem találtuk meg hol jöhetett ki a zsír. Egyébként érzetre meg kicsit mintha más, kicsit mintha jobb lenne a kocsi, bár az is lehet, hogy ameddig szerelték egy Suzuki Splash-sel jártam...Na, mindegy. Szerintem ezek után ezt minden évben nyaralás előtt el fogja játszani. Tavaly feszítő görgő csapágy hangnak gondoltuk, szervó olaj probléma lett belőle. Idén féltengely...aztán...a lényeg, hogy 5 nap múlva húzunk le a tengerre.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Könyvjelzők